Litet recept...
Persiljerotssoppan jag gjorde i fredags blev så bra så att den vill jag gärna dela med mig receptet av:

4 portioner
Ingredienser
- 2 persiljerötter, ca 250 g
- 4 medelstora potatisar
- 1 purjolök
- 1 äpple
- 8 dl kycklingbuljong (vatten+ fond eller tärning)
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt
- vitpeppar
Toppa med:
- 140 g bacon ärtskott
- 1 dl pumpafrön
- Skala och skär persiljerot, potatis och purjolök i bitar. Skala äpplet och riv det. Lägg allt i en kastrull, häll på buljong och låt koka i cirka 20 minuter.
- Tillsätt grädde och koka tills grönsakerna är riktigt mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
- Knaperstek baconet och skär det i mindre bitar.
- Rosta pumpafröna i en torr, het stekpanna.
- Servera soppan med ärtskott, knapriga baconbitar och rostade pumpafrön.
Mums!
