Första dagen med ayurveda....

Jag fick igår rådet att äta varm mat och dricka varmt. Så idag har jag börjat dagen med havregrynsgröt, lagat på russinvatten som stått och dragit över natten. Till det en kopp te.
Under tiden jag åt frukost så kokte jag vatten till dagens ingefäravatten. Vattnet ska koka i åtminstone 10 min, för att sedan dra tillsammans med färsk ingefära i en halvtimma. Detta dricker man då och då under dagens gång. Jättebra för matsmältning och förkylningar.
Sedan har jag gjort Ghi. Man tar riktigt smör, osaltat, och kokar det i en timma på låg värme. Då separeras smörets ostämnen (hamnar överst) och slaggprodukter (underst i kastrullen) från det jag vill ha: Ghi!

Ghi är bra för matsmältningen och näringsupptag. Har inte provat det än, men det ska tydligen vara gott oxå!
Jag har också druckit ett vata-te, det ska lugna ner vata om jag då har för mycket av. Det smakar lakrits och jag får ju säga att det där kan jag nog vänja mig vid :-D
Nästa steg var lunchen...! Koka mungbönor........ Jag hade lagt dom i blöt igår så det är dags idag...Jahapp, ut och kolla internet om hur länge de skulle koka. Står så klart inte på förpackningen. 20 min fick jag reda på. Som jag tolkat det än så länge så har man mungbönor dels med ris, quinoa eller liknande eller så har man bara mungbönor..

Okej, efter 20 min kok, så ska dom vara färdiga... Men jag vet inte, ska dom bli ett mos eller överkokte jag dom??? Gud vet! Men det blev rätt gott med lite kryddor och stekt svamp!
På kvällen blev det lite rester sedan igår: avokadosoppa. Egentligen får man inte äta "gammal"  mat men det där funkar inte riktigt för mig. Det betyder att jag får laga min lunch på morgonen och ta den i mattermos.... När det finns micro? Nä, nä, förbereder kvällen innan och värmer i micran :-D
Börjar faktiskt vänja mig vid ingefäravattnet, tycker om att gå och sippa på det under dagen. Ska nog bli bra.

Ha en bra kväll!