Litet recept...

Persiljerotssoppan jag gjorde i fredags blev så bra så att den vill jag gärna dela med mig receptet av:
 4 portioner
Ingredienser
  • 2 persiljerötter, ca 250 g

  • 4 medelstora potatisar

  • 1 purjolök

  • 1 äpple

  • 8 dl kycklingbuljong (vatten+ fond eller tärning)

  • 2 dl matlagningsgrädde

  • salt

  • vitpeppar

Toppa med:

  • 140 g bacon
ärtskott

  • 1 dl pumpafrön

  1. Skala och skär persiljerot, potatis och purjolök i bitar. Skala äpplet och riv det. Lägg allt i en kastrull, häll på buljong och låt koka i cirka 20 minuter.

  2. Tillsätt grädde och koka tills grönsakerna är riktigt mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

  3. Knaperstek baconet och skär det i mindre bitar.

  4. Rosta pumpafröna i en torr, het stekpanna.

  5. Servera soppan med ärtskott, knapriga baconbitar och rostade pumpafrön.
Mums!