En normal lördag????

Jajamen, då man slipper den där tröttande huvudvärken så kan man ju få saker gjorda!!!
Patrik och jag gjorde två rundor till tippen i igårförmiddag, och eftermiddagen ägnades åt ogräsdragning i trädgården.
Jag hade lovat att skjutsa Micke och Sara till en fest på kvällen så vi släppte dom vid festen och fortsatte ned till Ystad. Och vad gör man i Ystad?
confused face smiley
 
Hungrig?? Ja, då går man till Bröderna M och äter en urgod jätteräkmacka! Ja, jag vet, det där har jag gjort förr, ätit räkmackor, men på något vis får jag aldrig nog av detta otroligt goda skaldjur!
 
Sen en promenad till Gråbrödraklostret. Klostret är sedan 1267, kvar är typ bara hälften av byggnaderna. Men det finns ett rosarium som är jättetrevligt att titta och lukta på.
 
 
 
 
 
Jag vet inte hur många sorters rosor här finns men det är riktigt många. Just nu blommar en del men om en vecka kommer många fler att blomma ut riktigt ordentligt..
 
 
Detta visar bara en bråkdel av vad som finns.
 
 
 
 
 
 
På andra sidan klostret ligger det en fågeldamm som en gång i tiden var en tvättdamm.
Andungar med sin mamma!
 
 
Här har vi dammen. Här har jag varit riktigt många gånger, även när jag var liten. Känns som om dammen alltid sett likadan ut.
duck smiley
 
 
 
 
 
Vi gjorden en liten mellanlandning på en mack och köpte en kopp takeaway-kaffe. Körde ner till något som kallas Världs Ände med utsikt över havet och satt i bilen och myste en stund.
 
coffee break emoticon
 
Sedan körde vi en liten runda ut på landet. Patrik tog mig till ett av Enercons vindkraftverk. Jag har aldrig varit så nära ett vindkraftverk och de är verkligen mäktiga! Jättehäftigt!
Vi var tvungna att ställa bilen en bit ifrån eftersom det var avstängt.
 
 
Några steg ifrån!
 
 
Och så här stort är det vid foten!
 
 
Och det var inte mycket ljud den gav ifrån sig. Ett lätt hummande, och ibland ett brum när den justerade för vindförändringar. En diskret rackare.
Sen körde vi hem och inväntade att ungdomarna ville hem från sin fest!