Advent....

Så nu har julen kommit igång. I fredags startade handeln upp med det amerikanska fenomenet "Black Friday". Jag körde till Emporia och det var naturligtvis massvis med folk där. Men jag tog god tid på mig och tittade glatt på alla som hade bråttom, som trängde sig och som svettades. Skönt att bara ta det lugnt. Det blev lite shopping, ett par nya stövlar, en kofta, en kjol och en herrans massa ljus! Tror jag klarar mig ett tag fram till jul nu!
 

Patrik mötte upp så vi handlade kvällsmat  tillsammans. Det blev en smaskig middag bestående av krabben till förrätt och lax till varmrätt! Mums! Min väninna Lena kom och höll oss sällskap så vi tillbringade kvällen med att prata om både ditten och datten!
 
I lördags körde Lena och jag till Vellingeblomman. Där är så mysigt att bara gå och kolla in alla julsaker och julblommor! Julstämingen är på topp där!
 

Lena och jag kom dit typ vid ett-tiden och var absolut sista kunderna ut från butiken, tjugo över fem!
Då var alla julstjärnor och julljusstakar genomgångna två gånger, ha, ha!
 
smiley face laughing emoticon
 
 
Det blev en hel del handlat på dessa timmar, och utav det blev det:
Mossa och svampar till de hyacinter med kruka jag fått dagen innan av Lena! Och ljusen är från inköpet på Emporia!
 
 
Ljuset är en gåva från vännen Bjarne. Jag köpte en träbricka, lade mossa, svampar och apelsiner på.
Simsalabim, adventsljustake!
 
 
Två julstjärnor till altanfönstrena!
 
 
Mer blev det, men jag har inte hunnit få fram allt på sina platser ännu!

Patrik som varit hemma och fixat med strömmen till garaget tillsammans med Jonthe fixade kvällsmat till Lena och mig igen. Nu var det sidfläskfile med ugnspotatis och blåmögelostsås. Mumsigt!
 
Här har vi ju Lena!
 


Och idag har Patrik och jag varit inne i Lund en runda och gått och försökt hitta lite julkänsla. Lite svårare, men granen på Stortorget var vacker!
 





Vi gick en runda på stan, inom Domkyrkan och kände stämningen och sen käkade vi en god surdegsmacka. Sen kände vi oss nöjda och körde hem. Nu sitter vi och väntar in den där stormen/orkanen man pratar om ska drabba oss så hårt!